Get Adobe Flash player

Napkollektoros cégek

Melyik árajánlat a reális?

A napkollektor részben hasznos, részben divatos. A napkollektorral foglalkozó cégek száma ugrásszerűen megnőtt az utóbbi időben, becslésem szerint mintegy 500 cég foglalkozik napkollektor telepítéssel.
Rendszeresek a napkollektor hirdetések az interneten, újságokban, médiákban.
Vannak tapasztalt szakemberek és kóklerek, mindenképpen érdemes több helyről ajánlatot kérni, de vigyázat!

Nem mindig a legolcsóbb a legkedvezőbb, vagy a legdrágább a legjobb.
Olyan napkollektort kell választani, amely a mi éghajlatunkon is hatékonyan tud működni, még télen is. A mediterrán országokból érkező napkollektorok gyengébb tejesítményűek, mint a skandináv, német vagy svájci napkollektorok. Az északi országokból érkezett napkollektoroknak jobb a szigetelésük, az abszorber felületüknek pedig jobb a fényelnyelő képessége.

A leendő rendszernek működnie kell, tökéletesen, hogy a megrendelőnek ne kelljen hívogatni a kivitelező céget. A cég hívja fel a megrendelőt néha-néha, hogy minden rendben van-e és boldog ünnepeket kíván.

Próbálja faggatni az ajánlatadót! Aki szerint csak az ő terméke a jó és a másé pocsék/drága/nem éri meg, az nem mond igazat.

Van aki szerint csak a vákuum csöves vagy csak a sík kollektor a jó, van aki szerint jó a kültéri tartályos is  (Green power ). Igen ez is jó nyáron egy kis nyaralóban, de mivel vízzel van feltöltve, télire le kell engedni a rendszert.

Van aki javasolja fűtésre, van aki csak meleg vízre.

Aki csak a melegvízre javasolja, az nem ért hozzá, nem tud egy komplett fűtés rendszert H.M.V. ( használati melegvíz ) modullal kialakítani.

Sajnos nagyon sok ilyen eset van.

 

A legnagyobb hiba, amikor „ide a kisebb is elég” mondat hangzik el, mert ez már az árverseny része és már csak azért elég a kevesebb, hogy olcsóbb lehessen.

Az igazság, hogy van jó megoldás, de az személyre szabott.

A jó napkollektoros cég, szerintem a helyszínre megy a megrendelőhöz és megnézi, mire van szüksége, milyen rendszer kivitelezhető.

Méretezi a leendő berendezést az ingatlan méreteihez, a család létszámához, fürdőszobák számához.

Aki többféle terméket árul és nem a beszállítója dönti el, hogy melyiket kell eladnia. Aki számlát ad és garancia levelet,  hiszen az vállalja a felelősséget, garanciát és később nem tagadja le az ígérteket, vagy éppen magát is. Aki nem csak a napkollektorhoz ért, hanem fűtés szerelési tapasztalata is van, hiszen nem egy önálló termékről van szó, hanem egy rendszer bővítéséről.

Aki nem csak gyorsan el akar adni, hanem  együtt gondolják ki a  megrendelővel, hogy  mit lehetne még hozzátenni a rendszerhez, pl.: fűtésrendszerbe köthető kandalló,  pellet kazán, vagy vegyes tüzelésű kazán.

 

Ami még nagyon fontos a pontosság, elérhetőség akár este 8 után is. 
Állunk az összehasonlítás elé.

Kérjen ajánlatot a konkurenciától is, hogy  hasonlítási alap legyen. Valóban jól lett méretezve a rendszer,
tartalmazza-e az árajánlat a kivitelezést stb...


Várjuk megtisztelő megkeresését!

Üdvözlettel
A NAPCSAPDA Kft.

+36 / 20-967-5678