Get Adobe Flash player

Napkollektor, napkollektoros referenciáink

 

A napenergia aktív és passzív hasznosítása

Az aktív napenergia hasznosítás esetében a napenergia befogására és
elvezetésére gépészeti berendezéseket használnak, napkollektorokat, napelemeket.

A passzív napenergia hasznosítás feladata, hogy az épület az éghajlat adta keretek között optimálisan hasznosítsa a napból érkező energiát, de akkor se melegedjen túl, amikor nyáron sok a napsütés.

A közvetlen napenergia felhasználásának legegyszerűbb módja, ha a ház déli oldalán a napsütés szempontjából optimális méretű hőszigetelő ablakokat helyezünk el, az épület alaprajzát kevés kiszögelléssel tervezzük és a lakótereket főként a déli oldalra rendezzük.

Az ember a napenergiát évezredek óta hasznosítja, ennek ellenére a napenergia hasznosítással működő elektromos áramot előállító és melegítő rendszerek új technológiának tekinthetők, amelyeket Európában alig 40 éve üzemeltetnek.
A technológia folyamatosan fejlődik, egyre hatékonyabban tudjuk hasznosítani a napenergiát.

Lakások, medencék fűtése, melegvíz előállítása napkollektorral

Cégünk az aktív napenergia hasznosításával foglalkozik.

Napkollektorokat telepítünk, napkollektoros rendszereket építünk, melyek a melegvíz ellátását szolgálják, rásegítenek a fűtésre és akár a medence vizét is fűtik.

 

Ha nem ideális a tető kialakítása, a megfelelő dőlésszög, tájolás szerint építjük ki a napkollektoros berendezést. A tartószerkezetet egyedi kiépítés szerint is, rozsdamentes profilokból készítjük, építjük, így tartós és időtálló.

 

 

 1000 l-es pufferhez 5 db kollektor, a 800 l-es tárolóhoz 4 db kollektor a megfelelő méretezés.

 

 

Szűrt fényben is működnek a vákuumcsöves napkollektorok. Kombinált, fűtésrásegítő, melegvíz ellátó berendezés, gázkazánnal összekötve.

 

 

 

A csövek mögött CPC tükörlemez van elhelyezve, mely fokozza a kollektor teljesítményét. A kollektorokra 10 teljes körű garancia érvényes.

 

 

 

A gépészetet egyedi kivitelezésű HMV. modullal( használati melegvíz )  , magas hőfokot bíró hőszigeteléssel készítettük el. A kiépített berendezés napkollektoros fűtésrásegítő, melegvíz ellátó rendszer. A tulajdonos  tapasztalata alapján, havi 300-320 m3 gázt takarít meg. Ez a mennyiség már jelentősnek mondható. A beruházott költség, a megtakarított energia mennyiség alapján, a berendezés megtérülése 6-7 év. Na persze az energia  hordozók ára folyamatosan emelkedik. Ez alapján, a megtérülés még rövidebb lesz.

 

 

Melegvíz készítés napkollektoros rendszerrel. A szolár tároló mérete a család létszámától függ, napi 50 l melegvíz fogyasztás fejenként az átlagos.

 

 

A kollektor mennyisége a tárolóhoz van méretezve.

 

A jól működő napkollektoros rendszer lefontosabb feltétele a megfelelő méretezés. Ha alul méretezett, nem lesz megelégedve a megtakarítással a Megrendelő. A túl méretezett rendszerrel nyáron lehet probléma, ha nem elég az elvételezés és a rendszer lefújhat.

 

 

alt 

A medence fűtés kombinálható a melegvíz készítéssel és a ház fűtésrendszerével.
A napkollektoros rendszer, a puffertárolóra integrált napkollektoros rendszer, gázkazán, pellet, fakazán, vegyes kazán, vízteres kandalló, egymást kisegítve állítják elő a szükséges energia mennyiséget. Az intelligens vezérlő elektronika automatikusan indítja, kapcsolja a napkollektor vezérlő gépészetét, gázkazánt, vagy a felsoroltak közül az esetlegesen beépített fűtési alternatívát. A kiépített napkollektoros berendezések vezérlése automatikus, kiegyensúlyozottan egyenletes  hőmérsékletet biztosít.

 

 

 

Wilo szivattyúkat alkalmazunk, zajmentesek és kis fogyasztásúak,  élettartamuk hosszú. Problémamentesen, megbízhatóan működnek.

 

 

 

Régebbi munkánk közül, amikor még nem volt elterjedt a CPC tükrös U-pipe kollektor. Ezek a 30 csöves Heat-pipe vákuum kollektorok is tökéletesen működnek, csak darab számban több cső kell belőlük,mint az U-pipe vákuum  napkollektor esetében. A súlya többszöröse a 12 csöves U-pipe kollektornak.

  

+36/ 20-967-5678