Get Adobe Flash player

Napkollektor árak és megtérülés

A napkollektor árak és ami mögötte van
 
A napkollektor árak, önmagukbak nagyon eltérőek lehetnek, sok típus létezik, rengeteg gyártóval, Magyarországon több száz forgalmazóval, így a döntés nem egyszerű. Azonban sokan azt képzelik, hogy a döntés fő tényezője a napkollektor árak, pedig sok más tényezőtől is függ, hogy milyen költségekkel számolhatunk.
 
Ebben a bejegyzésben nem pusztán azt kívánjuk felsorolni, hogy milyen árterjedelemben, milyen gyártók forgalmaznak és milyen értékesítők értékesítenek, hanem sokkal inkább arra, hogyan kalkuláljunk, akkor ha, napkollektor rendszert szeretnénk telepíteni.
Amikor azon gondolkozunk, hogyan tudnán csökkenteni havi költségeinket, vagy egyszerűen környezettudatosabban szeretnénk használni az energiaforrásokat, több szempontból kell átgondolnia  dolgot. Legyen szó új ház tervezéséről, vagy ipari létesítményről, esetleg már meglévő épületről, a fő szempont a ház energetikai állapota, és típusa, fekvése, sok más egyéb tényező. Ezek mind olyan dolgok, aminek függvénye lesz a napkollektor rendszer telepítésének ára.
 
A napkollektor csupán begyűjti az energiát, amellyel vízet melegít fel, azonban ezt a vízet különböző hőfokra tudjuk melegíteni, és tárolni. A tároló kapacitás lehet 3 hónapos, de éves szintű is, ekkor már kezd világossá válni, hogy olyan döntések előtt állunk, amelynek egyetlen szempontja a sok közül a napkollektor árak, ugyanis a mögötte lévő rendszer, az épület szerkezete, és tájolása, a tetőfelület nagysága, a használhatósági és megtakarítási szempontok mind-mind hozzájárulnak az árak kialakulásához.
Így, ha a napkollektor árak után nézelődünk, mindenképpen ajánlatos egy szakember tanácsadása az épület energetikai felmérése, és az Ön igényeinek szinkronizálására, hogy aztán a lehető legoptimálisabb rendszert a leginkább megfelelő ár-érték, és hatásfok arányban tudja megtervezni.
 
Cégünk igényeinek megfelelőlen nyújt ingyenes tanácsadást teljesen egyedi paraméterek alapján, ezért mindössze, annyit kell tennie, hogy felkeres minket, és mi a helyszíni felmérést követően a lehető legoptimálisabb megoldást ajánljuk.