Get Adobe Flash player

blog cikk

Napkollektor rendszer

   

Mi a különbség a napkollektor rendszer és a napelem rendszer között?

 
 
A napelemes rendszer, szemben a napkollektor rendszerrel fotovillamos elven működik, azaz feszültségimpulzust állít elő, ami egy generátor által válik elektromos árammal. A napkollektor rendszer ezzel szemben, bár a napenergia hasznosítás elvén működik, de teljesen másképp, ugyanis az eltárolt vizet melegíti fel, így ennek két fajtája van, az egyik amikor kizárólag meleg víz előállítására alkalmas egy rendszer, illetve vannak magas technológiát képviselő rendszerek, melyek a ház, épület fűtésére is hatékonyan segítenek rá.
 
 

Módosítás: (2013. november 16. szombat, 14:01)

Bővebben...

 

Környezeti felelősség

 

Környezeti felelősség, a természet leigázása

 

 

 

 

 

A kérdéskörben kicsit elmegyünk az elméleti tudományok felé, de mindenképpen érdemes átgondolni, hogy valójában, hogyan is jutottunk el odáig, mi emberek, hogy a vadonban egy viszonylag erőtlen és könnyen sebezhető élőlényből mára a természet oly mértékű úrává váljunk, hogy nem csak a föld, de már az űr és a naprendszer is komoly veszélybe kerülhet azzal, hogy Földünk klímája gyakorlatilag teljesen megváltozhat.

 

Módosítás: (2013. november 16. szombat, 14:16)

Bővebben...

 

A napkollektorral működő aszaló

 

Már van napkollektoros aszaló is, Ön tudta?

 
A gyümölcsök aszalása az egyik legrégebbi tartósítási eljárás, melyet világszerte alkalmaznak ősidők  óta, hiszen sem cukor, sem tartósító, és semmilyen más hasonló adalék, mestersége anyagot sem kell hozzá tennünk. A folyamat során a romlást okozó mikroorganizmusok életképtelenné válnak, így az a gyümölcs hosszú távon tárolhatóvá válik. Na de mi köze ennek a napkollektorhoz?
 
 
 

Módosítás: (2013. október 27. vasárnap, 17:09)

Bővebben...