Get Adobe Flash player

blog cikk

Napkollektor árak és megtérülés

A napkollektor árak és ami mögötte van
 
A napkollektor árak, önmagukbak nagyon eltérőek lehetnek, sok típus létezik, rengeteg gyártóval, Magyarországon több száz forgalmazóval, így a döntés nem egyszerű. Azonban sokan azt képzelik, hogy a döntés fő tényezője a napkollektor árak, pedig sok más tényezőtől is függ, hogy milyen költségekkel számolhatunk.

Bővebben...

 

Napkollektor és megtakarítás

Napkollektor használat és energia megtakarításA napkollektorok hatásfokát sok szempont szerint lehet vizsgálni. Az egyik, az, hogy gyakorlatilag energiát állítunk elő, és ezzel a háztartás rezsiköltségét csökkenteni tudjuk. Tehát az egyik legfontosabb szempont a megtakarítás. Másrészt viszonyíthatjuk egymáshoz a különféle típusokat, és ezek alapján az egymáshoz viszonyított hatásfokukat. Továbbá a szolár rendszerük elemeinek hatásfokának szempontjából.

 

 

Módosítás: (2013. november 26. kedd, 09:52)

Bővebben...

 

Napkollektor a fogyasztói társadalomban

  

 

 
A fogyasztói társadalom érdeke is a napkollektor rendszer telepítése

 
 

A fogyasztói társadalmak szokásiaban elvétve ma már találkozunk azzal, hogy természetesnek veszik egy épülő háznál azt, hogy alternatív energiát, akár napkollektor rendszert telepítsenek egy házra, vagy több egyéb más alternatív forrást is igénybe vegyenek. Hazánkban erre egyelőre kevés példa mutatkozik, ugyan van, de nem szokás, leginkább nem értéknorma, pedig nagyon is azzá fog válni.

Módosítás: (2013. november 16. szombat, 14:00)

Bővebben...

 
További cikkeink...